Lempeitä muutoksen tuulia

Epävarmuus. Kuukausi seesteisessä joogakuplassa on tulossa päätökseensä. Tänään pidin ensimmäisen joogatuntini koulutuksen loppunäyttönä ja enää on jäljellä valmistujaisseremonia sekä yhteinen illallinen. Olen ollut koko kuukauden täynnä tarmoa, intoa ja itseluottamusta. Yhtäkkiä tunnenkin oloni epävarmaksi ja huomaan kyseenalaistavani sitä, mitä teen ja miksi.

 

Hain joogaopettajakoulutukseen aika lailla hetken mielijohteesta. Olimme tulossa kihlattuni kanssa Balille puoleksi vuodeksi sapattivapaalle ja ajattelin kai, että jotain konkreettista olisi jäätävä tästä vapaasta käteen. Olen joogannut vuosia kehon ja mielen huoltona, mutta täysin ilman tavoitteita tai sen syvällisempää tutustumista lajin takana olevaan filosofiaan – kuten sen vielä siinä vaiheessa näin. (Palataan tähän myöhemmin 🙂 ) Tutustuin koulutustarjontaan ja minua puhutteli Tanya Kapsin vetämä Hatha-jooga -koulutus, jonka painotus oli filosofiassa ja meditaatiossa. Jo hakulomaketta täyttäessäni huomasin kipinän syttyvän sisälläni, sillä lomake oli täynnä ihanan kutkuttavia, filosofisia kysymyksiä sisäisestä motivaatiosta, omasta joogakäsityksestä, ideaalista opettajuudesta jne, fyysiseen harjoitteluun tai kuntoon liittyviä kysymyksiä oli vain muutama.

 

Maalitela4

 

Ja nyt on pikakelattu siihen hetkeen, että koulutus on ohi, enkä saa unta.

 

Olen saanut viimeisen kuukauden aikana nauttia ja ammentaa niin suunnattomasta viisaudesta, että mieli meinaa räjähtää. Se on pakahtua kaikesta siitä suuresta, ja silti niin yksinkertaisesta, mitä ihmiset ovat tienneet jo tuhansia vuosia. Ja siitä, että tiedän vasta niin vähän ja viisautta on niin p a l j o n! Sen lisäksi, että olen saanut kylpeä viisaudessa, olen saanut ruokkia kehoani tasapainoisella jokapäiväisellä joogaharjoittelulla, aikaisilla aamuherätyksillä ja terveellisellä kasvisruoalla. Myönnettäköön, että iltaisin olen syönyt, mitä milloinkin on tehnyt mieli ja ottanut lasin viiniä, jos siltä on tuntunut, mutta kaiken kaikkiaan olen elänyt tavalla, joka on kirkastanut mieltä, avannut sydäntä ja tuonut valtavasti energiaa.

 

Adrenaliini kannatteli vielä pari tuntia oman näyttötunnin pitämisen jälkeen, mutta sen jälkeen iski väsymys, ihmeellinen alakulo, joka sekoittui helpotukseen siitä, että koulutus on ohi. Olisin myös halunnut olla täydellinen suorituksessani, mutta en tietenkään ollut, ja mieli tarttui väsyneenä juuri niihin asioihin, joista en saanut hyvää palautetta ja olin pettynyt itseeni, koska tunsin, että olisin voinut suoriutua paremminkin. Ajatuksen työstäminen jatkui yöllä sängyssä, onneksi vähän rakentavammassa sävyssä, mutta päällimmäisenä oli epävarmuus. Miksi aloittaa jotain uutta, kun on jo jotain vanhaa, jota on tehnyt melko pitkään, jonka osaa ja josta tykkää valtavasti? Mitä annettavaa minulla voi tässä vaiheessa olla, kun opetuskokemusta on takana yksi tunti? No, onneksi on jotain vanhaa, koska ilman sitä en ehkä tietäisi, että vain tekemällä oppii – enkä toisaalta myöskään sitä, että tekemällä suurella sydämellä ja avaralla mielellä ei voi olla oppimatta.

 

Maalitela1

 

Sain vision Joogaholistista yhden aamuharjoituksen aikana Savasanassa koulutuksen viimeisellä viikolla. Ajattelin, että haluan jakaa ja työstää eteenpäin niitä viisauksia ja oppeja, joita olen saanut itselleni, koska ne ovat niin upeita, suuria ja nerokkaita mielenräjäyttäjiä. Innostun asioista helposti ja suhtaudun intohimoisesti kaikkeen mitä teen, ja niin tähänkin. Ajattelin, että kirjoitan ensin varastoon postauksia, kerään hienoja kuvia ja videoin valmiiksi ”asana-klinikoita”, jotta minulla olisi hieno ja ammattimainen paletti koossa siinä vaiheessa, kun tulen julki Joogaholistin kanssa. Mutta sitten tuli tämä yö ja unettomuus. Ja täysikuu, josta saan nauttia samalla kun kirjoitan tätä.

 

Istun täällä kynttilän valossa paitsi siksi, että niistä tulee kiva valo, mutta myös sen takia, että pizzalaatikot, eiliset astiat ja viinipullo tuossa pöydällä vähän häiritsevät tätä joogista fengshuita… (Heh.) Josta puheenollen, edessä näyttäisi olevan jonkinlainen elämänmuutos. Ei sillä, että olisin elänyt aiemminkaan jotenkin todella epäterveellisesti, mutta silti, tiedän että tiettyjä asioita arjessa haluan vähitellen muuttaa paremmin itseäni palveleviksi. Ehkä tästä tulee paikka myös sille tarinalle, mitä ja miten alan entistä vahvemmin elää arvojeni mukaista elämää. Ystävät älkää huoliko, en ole jättämässä kaikkia elämän hauskuuksia taakseni, ehkä vain tuomassa tähän eloon hieman lisää tasapainoa 🙂

 

Maalitela3

 

Olkoon tämä nyt Joogaholistin ensimmäinen julkaisu. Jatkossa tulen kirjoittamaan täällä ajatuksia holistisesta joogasta, joogafilosofian soveltamisesta omaan arkeeni ja siitä, mikä milloinkin ajankohtaiselta tuntuu. Pääosassa en ole minä tai minun kokemukset, vaan se valtava viisaus, mitä jooga (jonka k a h d e k s a s t a toisiaan tukevasta haarasta asana-harjoittelu on vain yksi!!!) kantaa mukanaan. En vaan pääse yli siitä, miten aikoja sitten eläneet joogit ovat voineet tietää niin paljon ihmismielestä, – kehosta ja koko universumista! Jatkoa seuraa, kiitos, että jaksoit lukea loppuun.

 

Saija

 

PS. Nimi Joogaholisti tulee kokonaisvaltaisesta lähestymisestä joogaan, EI viittaa joogariippuvuuteen tai mihinkään muuhunkaan riippuvuuteen. 😉

 

PPS. Näin aamulla, uusin silmin katsottuna, pitää ehkä katsoa eilistä näyttöäkin hieman erivärisin linssein. Että missä oli totuuden näkeminen, täysi hyväksyntä ja itsensä rakastaminen juuri tällaisenaan. HAH!

 

Palaute+Maalitela.jpg

4 thoughts on “Lempeitä muutoksen tuulia

    1. Kiitos rakas ❤ !!! Oon vielä vähän kömpelö tämän tekniikan kanssa ja huomasin vasta eilen sun kommentin. Joel raukka joutuu olemaan mun IT-tuki 😉 PUSUJA!

      Tykkää

    1. Jeee! Kiitos ❤ !!! Huomasin vasta eilen, että nämä kommentit tulee mun sähköpostiin ensin hyväksyttäviksi. Jooga ja mielenhallinta tulee tarpeeseen, kun yritän ottaa haltuun näitä uusia teknisiä välineitä, hehee 😀 PUSSSSSS! ❤

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s